Ложионички мост отворен за саобраћај

„Радови на реконструкцији Ложионичког моста приведени су крају, остало је само исцртавање и постављање саобраћајне сигнализације, уклањање скеле испод моста и још неки завршни занатски радови. И поред тога од понедељка ујутру саобраћај преко моста се одвија несметано“, рекао је директор ЈП Ужице развој Никола Максимовић и додао да се завршетак свих радова очекује за десет дана.

Иако је првобитно рок за завршетак радова био 75 дана, због додатних радова на санирању оштећења испод асфалта рок за завршетак померен је до краја јула. Средства у износу око 50 милиона динара, колико је било потребно за реализацију првобитно планираних радова обезбедило је ЈП „Путеви Србије“ док је извођач радова на Ложионичком мосту било предузеће „Ратко Митровић“ из Чачка које је са ГП „Мостоградња“ из Београда добило посао на тендеру.

„У наредним данима ће се знати који је то обим неопходних накнадних радова који је већи у односу на уговорену вредност, док извођач направи окончану ситуацију“-рекао директор Ужице развоја Никола Максимовић.

Повезане Вести

Прочитај све вести