Измењен режим саобраћаја због изградње кружног тока

Реконструкција раскрснице и изградња кружног тока на укрштању улица Омладинске и Николе Пашића код Ватрогасног дома условили су измене траса саобраћања јавног градског и приградског саобраћаја, али и измене режима саобраћаја у том делу града.

У циљу обезбеђивања бољег и безбеднијег пролаза аутобуса јавног превоза кроз раскрсницу улица Димитрија Туцовића и Обилићеве (раскрсница испред Градске куће) саобраћај је измењен на следећи начин: у Улици Димитрија Туцовића од пијаца ракрсница са Обилићевом укинута је трака за скретање „у лево“ и наведене радње скретања вршиће се из траке „за право“ која сада постаје за „право и лево“.

Због измештања дела линија градског и приградског превоза новом трасом Улицом Димитрија Туцовића отварају се нова-привремена аутобуска стајалишта у смеру од Градске куће ка пијацу између раскрсница са Улицом Момчила Тешића и Улицом Липа, а у супротном смеру од Народног музеја ка Градској кући испред тржног центра “Париз“( локација на којој су сада 4 паркинг места под закупом). Детаљније измене у јавном градском и приградском саобраћају можете погледати ОВДЕ.

До завршетка радова на изградњи кружног тока, привремено се укидају сви пешачки прелази у Улици Димитрија Туцовића од раскрснице исте улице са Обилићевом закључно са раскрсницом исте улице са Николе Пашића, осим пешачких прелаза у семафорисаним раскрсницама.

Из разлога безбедности одвијања саобраћаја на новој семафорисаној раскрсници. затвара се крак Улице Хероја Луна (испред ЈКП“Водовод“ Ужице, ЈКП“Биоктош“ Ужице и ЖТП Србије).

Измене у режиму саобраћаја ће трајати од уторка 15.08.2017. године до завршетка радова на реконструкцији раскрснице ул. Омладинске и ул. Николе Пашића, односно до завршетка изградње кружног тока.

Одлуку о изменама траса саобраћања јавног градског и приградског превоза и променама у режиму саобраћаја у овом делу града можете погледати ОВДЕ

Повезане Вести

Прочитај све вести