20 милиона динара за инфраструктуру у Лужничкој долини

„Око 20 милиона динара је ове године издвојено за инфраструктурне радове у Лужничкој долини, односно у Карану, Рибашевини, Трнави и Луновом Селу. До сада је асфалтирано неколико путних праваца у укупној дужини око 5 километара односно утрошено је око 16 милиона планираних средстава. Тренутно изводимо радове у Карану на путном правцу Мала метаљка – Валика метаљка у дужини од 1100 метара а након тога прелазимо у Луново Село“, рекао је Никола Маскимовић директор ЈП Ужице развој и додао да поред асфалтерских радова Град Ужице интезивно ради на изградњи атарских путева, прецизније на изградњи 29 путних праваца у 15 месних заједница.

 

 

Члан Градског већа задужен за рад месних заједница, Владимир Синђелић је истакао да је када је у питању овогодишња грађевинска сезона задовољан урађеним и додао да „што се тиче реализације буџета за удруживање са месним заједницама односно уговора који имају такав облик финансирања, уз извесне проблеме са одређеним извођачима успели смо да велики део уговора завршимо, а наставићемо и даље све док временски услови то буду дозвољавали.“

„Тренутно имамо још пет месних заједница са којима имамо нереализоване уговоре али се надамо да ћемо до краја године један део тих уговора завршити. Уговори које не стигнемо ове године да реализујемо остаће за пролеће где нећемо чекати званичан почетак грађевинске сезоне већ ћемо чим временски услови то буду омогућавали ући у радове“- рекао је Синђелић.

Директорка ЈКП „Нискоградња“, Снежана Милутиновић истиче да ово комунално предузеће тренутно изводи радове на изградњи пуних праваца у Лужничкој долини и Севојну, док је једна екипа у Романијској улици где санира прекопе после изградње гасовода.

Мештани села Лужничке долине су истакли захвалност на подршци Граду Ужицу и задовољство урађеним на изградњи путне инфраструктуре ове године:

 

Повезане Вести

Прочитај све вести