Министарка Зорана Михајловић посетом новој фабрици воде обележила завршетак радова

Дана 26.12.2017.год. Зорана Михајловић Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Градоначелник Града Ужица Тихомира Петковића обележили су завршетак радова на Реконструкцији постројења за пречишћавање воде „Петар Антонијевић“ на Церовића брду (I фаза). Средства за ову фазу радова су обезбеђена већим делом преко Министарства грађевине које је учествовало са 360 милиона динара, учешће Града је било 49 милиона а ЈКП Водовод 22,5 милиона.


Изражавајући задовољство што је ова фаза радова на реконструкцији и доградњи три нова објекта фабрике воде на Церовића брду завршена у кратком року, потпредседница Владе Зорана Михајловић је рекла да је резултат завршених радова „повећан капацитет и бољи квалитет воде “ и додала да је ово јединствен пројекат и да је Министарство грађевине у свом буџету обезбедило 280 милиона динара за завршетак друге фазе, чиме ће се комплетно решити питање снабдевања водoм грађана Ужица.

Два представника предузећа ЈП „Ужице развој“ су вршила стручни надзор за радове на реконструкцији и доградњи постројења, и то за грађевинске и машинске радове. Такође, предузеће је учествовало у припреми тендерске документације за спровођење јавне набавке.

Повезане Вести

Прочитај све вести