Одржано донаторско вече за изградњу цркве Покрова пресвете Богородице у Крчагову.

Донаторско вече на коме су прикупљане донације и прилози за изградњу цркве Покрова пресвете Богородице у Крчагову одржано је у петак 09. фебруара у Свечаној сали Градске куће.

Овом приликом присутнима се обратио Архијерејски намесник ужички протојереј- ставрофор Милош Босић речима: „Подизањем храма у Крчагову стављамо духовни печат на тај део ужичке вароши. Верујем да ћемо моћи да одговоримо изазову времена да попут наших предака, који су подизали храмове, оставимо и ми траг иза себе у духовном културном и уметничком смислу.“
Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је рекао да се „са добром вољом и радошћу у срцу, након 175 година, приступило градњи новог православног храма у нашем граду.

 

У склопу активности на изградњи храма Српске православне цркве, ЈП “Ужице развој“ је након израде Урбанистичког пројекта за Урбанистичко-архитектонску разраду кат.парцеле 3820/17 узео је учешће и на изради пројекта приступне саобраћајнице ка комплексу храма са потребним паркинг простором.

 

Пројекат изградње Цркве Покрова пресвете Богородице присутнима је презентовала архитекта Ружа Пенезић, координатор за урбанизам и развој у ЈП „Ужице развој“.

Повезане Вести

Прочитај све вести