ЈП „Ужице развој“ спремно улази у другу годину постојања

Јавно предузеће „Ужице Развој“ послује од краја 2016. година, а из укинутог ЈП „Дирекција за изградњу“ пренети су му послови управљања градским и приградским превозом, управљање путевима, урбанизам и станоградња, док су остали послови пренети на Пету градску управу. Директор ЈП „Ужице Развој“ Никола Максимовић рекао је да су се организациони проблеми с почекта пословања овог предузећа и Пете градске управе превазишли и да се после више од годину дана добро функционише.

 

У првих годину дана пословања преузели смо и координацију свих радова на завршетку вртића на Пори, надзор над изградњом Студентског дома који се ових дана завршава, на нашу путну инфрастуруктуру наслоњени су прошле године били и изградња Ложионичког моста и првог кружног тока, а надзиремо радове на изградњи Фабрике за воду на Церовића брду – рекао је директор ЈП Ужице развоја.

 

До краја године Ужице развој имаће битну улогу у многим пројектима битним за град Ужице. Прва и најважнија ствар грађанима је фабрика воде на Церовића брду за коју је МПП Јединство дало понуду у вредности испод 310 милиона динара са пдв-ом, комисија прегледа комплетну документацију и у наредних петнаест дана очекујемо и доделу уговора. Предвиђена је изградња објекта са ГАУ филтерима и лабараторија, а уз динамички план и најаву минситарке Михајловић да ће друга фаза бити завршена за осам месеци, очекујем завршетак радова до краја године. Врло нам је битно што ће уговор добити фирма из Ужица која је радила прву фазу, јер већ зна комплетне проблеме и динамику да се то заврши у року – рекао је директор ЈП „Ужице развој“ Никола Максимовић.

 

Када је у питању најављивана реконструкција Зелене пијаце урађени су пројекти за грађевинску дозволу, до краја недеље ће бити урађена геомеханика простора пијаце и очекујем да се за месец и по дана комплетира документација и да почне изградња прве зграде. Пројекат је допуњен подземном локацијом за гаражу и надземном локацијом поред пијаце, јако је скуп и средства која је издвојио „Биоктош“ биће ове године довољана за део зграде. 

 

У првој половини године нас очекују тендери града којима ћемо координирати као што су вртић на Пори, школа у Турици… До краја марта почиње изградња зграде социјалног социјалног становања у Севојну. Креће чишћење решетки и ризле и крпљење рупа које су се појавиле током зиме у Немањиној и Краља Петра улици, као и асфалтирање путних праваца у који су остали неасвалтирани после проласка гасовода у улицама Саве Јовановића, Радована Драговића, крак Хероја Луна и Светозара Марковића.  У договору са Путевима Србије оно што је остало неурађено прошле године биће завршено: завршетак Радничке улице и асфалтирање Улице Краља Петра. Од понедељка ћемо кренути у обилазак свих месних заједница како би спремили предрачуне за путне правце који ће се радити удруживањем с мештанима.  

 

У току прошле године урађено је 64 хилајде квадратних асфалта. И ове године приоритети су асфалтирање улица после проласка гасовода, после реконструкције топловода у улицама Вуколе Дабић и Марије Маге Магазиновић и на два путна правца у Севојну, као и улица због радова на водоводу. Идеја је да се ради цела ширина пута, а не крпљење, поготову у високим зонама, где се не може често излазити на радове. 

 

Поред управљања путевима Ужице развој има и Одељење за урбанизам. То је област коју у наредном периоду још морамо активирати из простог разлога што је за све пројекте које радимо потребна планска документација. Тренутно радимо документацију за Слободну зону, Ужице центар друга фаза, за локацију „Турист“… Радимо и пројекте за потребе града: пројекат реконструкције школа у Турици и Севојну, а радили смо и неколико пројеката за Музеј.

 

Након управљања путевима и урбанизма, ЈП „Ужице развој“ координира комплетним градским и приградским превозом на територији града Ужица. Увођењем новог тарифног система као и самом организацијом линија градсог и приградског превоза  Ужице развој успело је да привуче већи број суграђана да користи услуге градског превоза и тако повећала приход за четири милиона. Такође, грађани сада на нашем сајту могу у сваком моменту прочитати све потребне информације, као и ред вожње за сваку линију. Такође у сарадњи са фирмом „Contrast“ д.о.о из Београда комплетан градски и приградски превоз доступан је и на PlanPlus.rs мапи. Самим тим да сада корисници аутобуског превоза у Ужицу могу врло лако да погледају где, куда и када могу да користе нашу услугу допринели смо да нам број путника свакодневно расте.

 

Имамо доста захтева за новим поласцима, например, приградски за Лужничку долину или градски за Пору, али то у овом тренутку није могуће до новог тендера. Ми по уговору с Бечај превозом имамо одређену километражу, али у наредном тендеру ћемо покушати да то коригујемо како би већи број путника могао да се превезе. Проблем су нам и дивљи такси превозници. Приходи и могућности да се уведу нови посласци, поготову на релацији Севојно-Дубоки поток, би били већи да није њих. 2020. нам истиче уговор са „Бечеј превозом“, тада ће бити расписан нови тендер, у међувремену град мора преузети пероне, па би требало да решимо и питање перонских карата како би услуга превоза била квалитетнија.

Повезане Вести

Прочитај све вести