Радови у МЗ Дрежник

На асфалтирању популарног „Бановског пута“ ових дана ради се на крпљењу рупа на главном путу ка овом селу па ће тако бити постављено око 4000м² асфалта. Послове изводи ЈП „Нискоградња“ док је ЈП „Ужице развој“ у послу као надзорни орган.

Вредност радова износи око 6 000 000 динара.

У договору са градоначелником кренули смо у регабилитацију овог дела путног правца и надамо се да ћемо у наредном периоду радити и у Равнима. Осим тога у овим крајевима ради се путни правац у Скржутима, односноасфалтирање наставка тзв Бановског пута – рекао је директор ЈП „Ужице развој“ Никола Максимовић.

Расписан је тендер за иградњу водовода у селу Дрежник, а вредност радова процењује се на око 3 000 000 динара.

Ту смо планирали три крака да се ради, део крака по прјекту  15 и 17. Извођач радова  је ГП „Стабил про“. Видели сте да смо ушли у реализацију и извођач је на терену. Поред овог, тендер је расписан и у делу Равни тако да ће ускоро почети радови на високој зони водова који се настављају иу предходних година – рекао је начелник градске управе за инфраструктуру и развој Милоје Марић.

Радови на уређивању и крпљењу путева у сеоским МЗ реализују се удруженим средстима Месне заједнице и мештана. Осим тога одрађено је клизиште у МЗ „Дрежник“ које је било проблем више година. Град учествује са одређеном сумом новца за адаптацију сеоске цркве која се налази у центру Дрежника – рекао је члан градског већа задужен за месне заједнице Владимир Синђелић.

Помоћ градске управе и ангажованост на радовима у МЗ Дрежник препознају и сами мештани у чије име се захвалио председник савета МЗ Дрежник Владан Жеравчић.

 

Повезане Вести

Прочитај све вести