40 милиона динара за реконструкције улица Кнеза Лазара и 1300 каплара

Грађевинска сезона у Ужицу увелико траје, доста тога је већ урађено а недавно су почели радови и на реконструкцији улица Кнеза Лазара и 1300 каплара. Заменик градоначелника Ужица, Немања Нешић овим поводом је рекао:

„Размишљали смо да ли да уђемо у санацију комплетног потеза или да урадимо само крпљење у улицама Кнеза Лазара и 1300 Каплара. У 1300 каплара не постоји ни кишна ни фекална канализација и у овој улици при појави већих падавина грађани имају доста проблема, а падавине су утицале и да коловозна конструкција буде у стању каквом јесте. Одлучили смо се за комплетну санацију обе улице, чија је укупна вредност преко 40 милиона динара а која обухвата изградњу кишне канализације, реконструкцију комплетне коловозне конструкције, изградњу нових тротоара са ивичњацима, паркинг места, а у плану је и да Улица Кнеза Лазара уђе у режим једносмерног саобраћаја.“

„Молимо грађане да имају стрпљење током радова. Врло је сложен грађевински захват, радови су започети и очекујемо да ће бити готови до краја јесени“, рекао је Нешић.

Директор ЈКП Водовод, Душко Љујић је рекао да ово предузеће изводи радове на изградњи фекалне канализације у улицама Кнеза Лазара и 1300 каплара. „Што се тиче Улице 1300 каплара ми смо кренули са радовима и очекујемо да ће бити готови за месец до месец ипо дана. Испод хотела Златибор радимо дуже од 10 дана него што је првобитно планирано, због фекалних колектора који нису уцртани у плану и за које нисмо знали да постоје. Увидели смо да катастар подземних инсталација није прецизан, да не постоје грађевинске дозволе, а све што накнадно откријемо уцртавмо у план“, рекао је Љујић и додао да ће изгубљено време за решавање проблема испод хотела Златибор бити у великој мери надокнађено кроз бољу организацију даљег посла.

ЈП „Ужице развој“ је урадило пројектну документацију на реконструкцији Улице Кнеза Лазара и Биће надзор над реконструкцијом коловозне конструкције и изградњи кишне канализације.

Повезане Вести

Прочитај све вести