Петковић: „Крчагово нови трговински центар и нови центар високог школства“

Последњих неколико дана „Путеви Ужице“ завршавају радове на реконструкцији Улице Милоша Обреновића у Крчагову, од Кожаре до ужичке болнице. По речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића ова инвестиција вредна око 46 милона динара је још једна у низу која је реализована у Ужицу уз финансијску подршку „Путева Србије“.

Реконструкција 2,5 км Улице Милоша Обреновића вредна 46 милиона динара финансирана је од стране „Путева Србије“
„Ове и прошле године је доста тога у граду урађено уз финасијску помоћ ЈП „Путеви Србије“. У то спадају изградња кружног тока на улазу у град, реконструкција Ложионичког моста, асфалтирање стапарске обилазнице, улица Краља Петра I, Радничке и Милоша Обреновића а у плану је и изградња малог кружног тока код јавне гараже“- рекао је Петковић.

„Пуно средстава и енергије улажемо последњих година и у развој Крчагова, пре свега у развој инфраструктуре. У Крчагово је прошле и ове године уложено више милиона евра са циљем да ову средину претворимо у веома жив и значајан део града, односно у нови трговински центар и нови центар високог школства“- рекао је Петковић и додао да очекује да ће до краја године почети са радом „Лидл“ као и да ће у наредном периоду почети изградња тржног центра од преко 5000м2 на простору бившег ФАСАУ-а.

„Добили смо новац и за завршетак радова на спортској хали у Крчагову, али због проблема у односу између Инвестиционе банке и ресорног министартва ти радови највероватније неће почети до краја године већ почетком наредне, када ћемо добити сасвим нову спортску халу у овом насељу“-истакао је Петковић.

Градоначелник Петковић је истакао и да очекује подршку Министарства привреде за инвестицију од преко 60 милиона динара везану за реконструкцију бившег образовног центра у кругу касарне у Крчагову где треба да буде заједнички студијски програм Техничког факултета из Новог Сада и ужичке високе школе као и start up компаније из области информационих технологија. У овом објекту је планирано и отварање иновационог центра где треба да буду врло брзо запослене десетине младих Ужичана у фирмама које се баве информационим технологијама.

Повезане Вести

Прочитај све вести