Ужице развој аутор пројекта новог игралишта у нашем граду

Министарство омладине и спорта донело је одлуку о додели финансијских средстава за програме и пројекте од јавног интереса у областима омладинског сектора које ће спроводити локалне самоуправе.

Од 63 приспела пројекта свега 22 су добила финансијску подршку Министарства а међу тим пројектима је и „Кошарка за све“ Града Ужица. Пројекат Ужица је међу пројектима који су добили највише средстава, а односи се на реконструкцију игралишта које се налази се на десној обали реке Ђетиње на путу ка Градској плажи, непосредно поред терена за мали фудбал. Убудуће ће на овом месту уместо тениско – одбојкашког бити ново игралиште за кошарку.

Постојеће игралиште је дуго времена било једини тениски терен у граду, а појавом тениских терена у непосреној близини као и у другим деловима града, престаје интересовање за коришћење овог терена. Асвалтна подлога којом је игралиште пресвучено, значајно је девастирана као и ограда која је у више навата санирана како би игралиште било безбедно за кориснике.

Нови кошаркашки терен биће изграђен у складу са прописаним димензијама за кошарку и зонама безбедности, а имаће и два реда трибина са 63 места за седење. Пројектом је планирано и постављање савремене челичне ограде висине 4m.

Укупна вредност радова је око 5 милиона динара од чега половину финансира Министарство омладине и спорта а половину Град Ужице.

Комплетан пројекат радило је ЈП „Ужице развој“.

Повезане Вести

Прочитај све вести