На пролеће почиње са радом и вртић на Белој Земљи

Недавно су почели радови на реконструкцији и доградњи постојећег објекта на Белој Земљи у коме је планирано отварање дечијег вртића.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је овим поводом рекао да је у мају 2012. године Град купио овај објекат од банке за 83 000 евра на основу захтева грађана са подручја месне заједнице Бела Земља да се у њему отвори вртић, и додао да су се након консолидације стања у буџету града и завршетка радова на вртићу на Пори створили финансијски услови за адаптацију овог објекта.


„По завршетку радова на објекту и партерном уређењу потребно је урадити и радове на обезбеђењу свих потребних комуналних прикључака, а након тога следи набавка опреме која ће коштати неколико милиона динара и коју ће финансирати Град Ужице“, рекао је градоначелник Петковић и додао да је део играчака већ набављен у склопу набавке за вртић на Пори.

„После тога нам следи прибављање употребне дозволе и верификације од ресорног министарства и расписивање позива за упис деце у вртић што очекујемо да ће бити на пролеће 2019. године“, рекао је Петковић.

Када се ради о листама чекања на којима се тренутно налази око 200 деце, градоначелник је најавио могућност суфинансирања отварања приватних вртића како би се и тај проблем са недостајућим капацитетима Предшколске установе решио, али је истакао да ће, уколико за то буде реалне потребе, Град Ужице у сарадњи са Предшколском установом изградити још објеката вртића на локацијама где се покаже да је то неопходно.

Месна заједница Бела Земља је финансирала израду пројектне документације за реконструкцију и адаптацију објекта будућег вртића, али је и уз 5 милиона динара које је наменила за адаптацију, определила додатних 500 000 динара за куповину неопходне опреме. Председница ове месне заједнице Светлана Ђедовић је истакла да ће отварање дечијег вртића на Белој земљи пуно значити мештанима који тренутно воде своје малишане у вртиће у град.

Укупна површина објекта вртића на Белој Земљи је око 400м2, а капацитет ће бити 100 деце. Вредност свих потребних радова како би се објекат привео намени је, по речима градоначелника, око 200 000 евра па ће сва недостајућа средства обезбедити Град Ужице.

Извођач радова ЦМП из Ужица је уведен у посао 5. јула и има рок 90 дана да заврши све послове предвиђене пројектом.

 

Повезане Вести

Прочитај све вести