Бољи услови за наставу у Првој основној школи

У последњих неколико година интезивиране су активности, у већини основних школа на територији града Ужица, у погледу побољшања услова за обављање наставе. По речима заменика градоначелника Ужица Немање Нешића, једна од тих активности је и реконструкција мокрих чворова за један блок Прве основне школе краља Петра II. „Овом реконструкцијом, за коју је Град издвојио 2 милиона динара, решен је дугогодишњи проблем који је постојао, јер ученици нису имали затворен систем приласка тоалетима“, рекао је Нешић и најавио да је у плану да се у наредном периоду више улаже у побољшање услова за наставу у основним школама.

 

 

 

Директор Прве основне школе Никола Бацетић је истакао да је веома задовољан јер се, за време летњег распуста, доста тога урадило у школи у погледу освежавања простора и унапређења услова за наставу. „Окречено је 3200 м2 зидова, исхобловани су и прелакирани подови у четири учионице у површини око 200 м2, а урађена је и реконструкција мокрих чворова, који су били вишегодишњи проблем школе.“

 

Град има у плану да се одужи великом добротвору Илији Наранџићу захваљујући чијем тестаменту је ова школа први пут подигнута 1884. године“, рекао је Бацетић и додао да је формиран радни тим који ће се у наредном периоду бавити тиме.

 

 

Бацетић је навео да ће у Првој основној школи ове године наставу похађати 1267 ученика, па су, обзиром да је по броју ученика ово највећа школа у граду, у договору са Градом предузете активности у вези са обезбеђивањем учионичког простора који недостаје.

 

 

Никола Максимовић, директор ЈП Ужице развој је тим поводом истакао да Град Ужице са 1,2 милиона динара финансира израду пројекта за изградњу фискултурне сале у дворишту Прве основне школе и реконструкцију, односно доградњу објекта школе којим ће школа добити осам нових учионица. Максимовић је нагласио да ће пројектна документација бити комплетирана до краја године, како би се, обзиром на високу пројектовану вредност ових радова од око 80 милиона динара, у нареденој години, аплицирало за средства код разних фондова.

Повезане Вести

Прочитај све вести