Радови на фабрици воде ППВ „Петар Антонијевић“ на Церовића брду – по плану

У току је извођење радова на изградњи постројења 2. фаза.
Реализација је око 60 %. Изводе се комплетно грађевински машински и електоро радови. У току је изградња објекта за ГАУ филтере . Извршена је набавка комплетно машинске опреме (прохромских цеви, вентила, мерача протока, прирубница, пумпи ) , наручена електро опрема, опрема за лабораторију као и активни угаљ. Извођач је презентовао технологију и динамику извођења и потврдио да неће бити пробијања рока.

3.април 2018. године отпочели су радови на фабрици воде ППВ „Петар Антонијевић“ на Церовића брду по уговору за II фазу Пројекта реконструкције и доградње ППВ „Петар Антонијевић“ на Церовића брду.

Од укупне вредности радова у другој фази која износи 309,8 милиона динара, око 20 милиона динара обезбедиће Град Ужице из свог буџета a 290 милиона финансира Влада преко Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Рок извођења свих радова је 8 месеци.
Ужице развој има свог представника за стручни надзор , за део хидромашинских радова.
Прва фаза радова са укупним улагањем од 400 милиона динара, од којих је 360 милиона обезбедило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, реализована је у 2017. години.

 

 

Повезане Вести

Прочитај све вести