Из ЕУ фондова нових 600.000 евра за инвестиције у граду Ужицу

У оквиру програма Подршка Европске уније развоју општина – ЕУ ПРО, Граду Ужицу је одобрено суфинансирање свих пројеката са којима конкурисао о чему је добио и званичну потврду.

У мају месецу расписана су три јавна позива из програма ЕУ ПРО Подршка Европске уније развоју општина. На јавном позиву за подршку унапређењу пословне инфраструктуре, Град Ужице је конкурисао са пројектом „Завршетак изградње кишне канализације у пословној зони Крчагово“. Укупна вредност овог пројекта је око 500.000 евра, од којих ће се кроз програм финансирати 425.000, а остатак је учешће Града.

 

На другом јавном позиву за подршку развоју локалне инфраструктуре Град је конкурисао са реконструкцијом зграде Народног позоришта. Укупна вредност ових радова је око 222.000 евра од којих се 150.000 евра финансира кроз програм, а преосталих 72.000 из градског буџета.

 

Трећи јавни позив се односио на израду планова детаљне регулације и на том јавном позиву Град Ужице је за израду Плана детаљне регулације за локацију Стари град, добио из програма 15.500 евра, док ће из буџета за израду овог планског документа бити издвојено око 30.000 евра.

 

Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић је овим поводом рекао:

„Ово је још једна потврда да Град Ужице поседује адекватне кадровске ресурсе за припрему предлога пројеката. Амбиција овог градског руководства од почетка је била да кроз правовремену и адекватну припрему предлога пројеката повећа ниво апсорпције средстава из домаћих и међународних извора финансирања. На тај начин могу се успешно реализовати све планиране развојне иницијативе.“

Повезане Вести

Прочитај све вести