Почели радови на кружној раскрници код Јавне гараже

У циљу веће безбедности учесника у саобраћају кренуло се са израдом кружне раскрснице код Јавне гараже. Пројекат предвиђа замену ивичњака у дужини од око 400 метара, улазак саобраћајница у кружни ток и измештање неколико сливника кишне канализације. По забршетку радова планирано је асфалтирање. 

 

Обзиром да је кружни ток пречника 28 метара предвиђена је једна саобраћајна трака у самом кружном току. – рекао је директор ЈП „Ужице развој“ Никола Маскимовић. Такође је замолио суграђане да се придржавају према постављеној привременој сигнализацији како бисмо избегли веће гужве у саобраћају.

У току је и израда пројектне документације и припрема за израду кружног тока код Народног музеја у Ужицу. Тренутно је у изради пројекат препарцелације и урбанистички пројекат. У току је прибављање потребних сагласности за све парцеле које би обухватиле радове на постављању кружне раскрснице. Надамо се да ћемо до краја године или почетком наредне почети пројектовање, а током године и почети радове на изградњи кружне раскрснице.

 

Осим поменуте кружне раскрснице код Народног музеја на подручју Града у плану су и потенцијалне кружне раскрснице на Ракијској пијаци и Међају. Како смо раније и говорили радићемо пројекте који ће да омогуће бржи пролаз аутобусима и камионима и самим тим ћемо смањити гужве у саобраћају. 

Повезане Вести

Прочитај све вести