Радови на реконструкцији вртића на Белој Земљи у завршној фази

Радови који су почели 5.јула на реконструкцији и доградњи постојећег објекта на Белој Земљи у коме је планирано отварање дечијег вртића су у завршној фази.

 

Завршени су сви комплетни радови на санацији објекта, фасаде, унутрашњи грађевински, машински и електро радови. Решено је питање водовне и канализационе инсталације, одвода кишне и фекалне канализације и постављање постројења за пречишћавање.

 

Завршавају се радови на партерном уређењу и обезбеђивање свих потребних комуналних прикључака. Кренула је јавна набавка за испоруку опреме и опремање вртића.

 

Након прибављање употребне дозволе и верификације од ресорног министарства очекује се и расписивање позива за упис деце у вртић.

 

Месна заједница Бела Земља је финансирала израду пројектне документације за реконструкцију и адаптацију објекта будућег вртића, али је и уз 5 милиона динара које је наменила за адаптацију, определила додатних 500 000 динара за куповину неопходне опреме.

 

У у мају 2012. године Град купио овај објекат од банке за 83 000 евра на основу захтева грађана са подручја месне заједнице Бела Земља да се у њему отвори вртић.

 

Укупна површина објекта вртића на Белој Земљи је око 400м2, а капацитет ће бити 100 деце.

 

Извођач радова ЦМП из Ужица је уведен у посао 5. јула и имао је рок 90 дана да заврши све послове предвиђене пројектом.

 

Вредност радова је око 18.000.000 динара.

Повезане Вести

Прочитај све вести