Ново спортско игралиште у Граду: РРА и Ужице развој још један пројекат успешно завшавају

Министарство омладине и спорта донело је одлуку о додели финансијских средстава за програме и пројекте од јавног интереса у областима омладинског сектора које ће спроводити локалне самоуправе.

 

Од 63 приспела пројекта свега 22 су добила финансијску подршку Министарства а међу тим пројектима је и „Кошарка за све“ Града Ужица. Пројекат Ужица је међу пројектима који су добили највише средстава, а односи се на реконструкцију игралишта које се налази се на десној обали реке Ђетиње на путу ка Градској плажи, непосредно поред терена за мали фудбал.

 

Нови кошаркашки терен је изграђен у складу са прописаним димензијама за кошарку и зонама безбедности, а имаће и два реда трибина са 63 места за седење. Пројектом је планирано и постављање савремене челичне ограде висине 4m.

 

Урадђен је потребна расвета. Подлога је урађена на бази битумена,акрилне боје , на бази воде са кварцним песком у шест слојева. Урађено је исцртавање игралишта.

 

Укупна вредност радова је око 5 милиона динара од чега половину финансира Министарство омладине и спорта а половину Град Ужице.

 

Комплетан пројекат радило је ЈП „Ужице развој“.

Повезане Вести

Прочитај све вести