Матуранти испробали симулаторе алкохолисаности при вожњи

Полицијска управа у Ужицу и Удружење ,,Родитељ“ Ужице у оквиру пројекта ,,Чувам себе и друге“, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја у петак, 16. новембра у Градском културном центру организовали су трибину на тему развијања свести младих возача о штетном утицају алкохола и психоактивних супстанци на способност управљања моторним возилима. Након трибине, матуранти свих ужичких средњих школа, којих је на оба предавања било око три стотине, испробали су симулаторе алкохолисаности при вожњи.

Овом приликом, осим изузетно корисног предавања Душка Пешића из Агенције за безбедност саобраћаја, гости трибине били су и Кристина Грбовић из Чачка и Славиша Савић из Шапца, обоје чланови Савеза параплегичара Србије. Њихове личне исповести, као оних чија је младост уништена због пребрзе вожње и невезивања појасева, што их је након удеса везало за инвалидска колица, пробудила је јаке емоције међу младима. Нетремице су слушали предавања ових младих људи чији су се животи променили у секунди.

Удружење ,,Родитељ“ и Полицијска управа у Ужицу заједно спроводе полигонске вежбе са такозваним пијаним наочарима у свим средњим школама, што наилази на добар одзив а и на задовољство родитеља, како су дрога и алкохол постали горући проблем међу младима.

Повезане Вести

Прочитај све вести