Зимско одржавање се одвија несметано и по програму

Зимско одржавање улица и путева на територији градаужица одвија се према устаљеном програму зимског одржавања . Програмом су саобраћајнице подељене у три групе приоритета. У току је чишћење и посипање саобраћајница првог и другог приоритета које обахватају главне градске саобраћајнице и линије Јавног градског и приградског превоза.

 

Током ноћи вршено је превентивно посипање саобраћајница са великим уздужним нагибом, и сабраћајница на којима саобраћају линије јавног градског превоза, тако да се саобраћај за сада одвија несметано, без застоја и кашњења. Тренутно је на одржавању ангажовано:

– три камиона са раоником и посипачем, два трактора са посипачима , два теретна возила за допрему материјала за посипање.

 

Уколико се укаже потреба биће ангажована додатна механизација у виду грејдера, комбинованих машина и утоваривача. За улице које нису у програму зимског одржавања, по захтеву Месних заједница испоручене су довољне количине сољене ризле, које ће мештани употребити према потребама.

 

Сеоским месним заједницама испоручено је дизел гориво за чишћење засеочких путева и знатне количине сољене ризле према захтевима. И ове године град Ужице је обезбедио 14 раоника за чишћење путева по сеоским месним заједницама. Град Ужице је обезбедио и додатну механизацију у случају падавина високог интензитета и завејавања у деловима града са великом надморском висином.

 

Дежурне службе ЈП „Ужице развој“ и ЈКП „Нискоградња“ прате дешавања на терену и реагују према потребама.

Повезане Вести

Прочитај све вести