План као кључни документ развоја подручја око Старог града

У уторак 25. децембра у 12 часова у Свечаној сали Градске куће одржаће се јавни увид у План детаљне регулације Стари град.

 

„Обзиром на велико интересовање грађана за развој ове локације, али и активности које је Град спровео у претходном периоду. за даље активирање и развој саме локације, као препрека се појавило непостојање планског основа за даљи развој подручја. Наша жеља и потреба је да израдом једног квалитетног планског документа добијемо могућност за даљи развој те локације.“ навео је овим поводом заменик градоначелника Ужица Немања Нешић.

 

 

„Захваљујући програму Европске уније ЕУ ПРО који је финансијски подржао цео овај пројекат, ми смо покренули поступак израде Плана и јавном расправом треба да определимо и усмеримо даљи развој подручја у три кључна аспекта. Први аспект је успостављање комуникационе везе између државног пута и саме тврђаве кроз изградњу пешачког моста. Други аспект за који нам је потребна планска основа односи се на саму конзервацију и реконструкцију фортификације, а трећи аспект се односи на развој ширег потеза саме локације кроз планирање и касније изградњу забавних, рекреативних и комерцијалних садржаја“, рекао је Нешић.

 

Нешић је истакао и да очекује да се кроз разговор и квалитетну дискусију дође до најбољег могућег решења који се тиче развоја овог подручја: „Битно је да се изради квалитетан План на основу кога ће касније цело подручје око Старог града добити све оне садржаје који ће чинити да тврђава, која је симбол Ужица, постане место од кога ће одређени број Ужичана и живети.“

Повезане Вести

Прочитај све вести