Чишћење путева у сеоским месним заједницама

Већ неколико дана траје борба са великим снежним падавинама које су претиле да Месне заједнице на већим надмоским висинама се одсеку од Града и тако зауставе саобраћај и редовне линије Јавног градског и приградског превоза.

Захваљујући великом напору ЈКП „Нискоградња“, координацији Ужице развоја, приватним предузећима и њиховој механизацији и ангажовањем великх машина успели смо да одржимо проходним све велике путне правце.

 

Због изузетно великог снежног покривача било је отежано у неким деловима Месних заједница, чак и онемогућено чишћење засеочких путева тракторима са раоницима. На тим путним правцима ангажовали смо тешку механизацију која је још увек на терену и очекујемо да ћемо у току сутрашњег дана обезбедити нормално кретање и обављање саобраћаја у свим засеочким путевима.

Велики проблем задавао је јак ветар који је тек очишћене деонице врло брзо завејавао. Најугроженије МЗ су биле Стапари, Биоска, Кремна, Мокра гора, делови МЗ Волујац, тј. МЗ са надморским висинама од 650 – 1100 метара.

Чишћење је вршено:

  • Стапари(Папића брдо, Градица, Јасеново, Тупаје, Трнава, Утрига)
  • Биоска(Станићи, Љубичићи, Каменица, Јараковићи, Рогићи, Ручњак, Омар)
  •  Кремна(Пашићи, Селаковићи)

Ангажованом механизацијом смо спашавали завејане мешатане из аутомобила. Сеоским месним заједницама подељена је додатна количина горива.

Повезане Вести

Прочитај све вести