Севојно добија културни центар

Радови на објекту старе школе “Алекса Дејовић” у Севојну, која ће у будуће бити Културни центар, полако се приводе крају. Укупна површина овог објекта је 300 квадрата, а вредност радова је 14 милиона 22 хиљаде динара. Министарство за државну управу и локалну самоуправу за реконструкцију обезбедило је 8,5 милиона динара, а радови би требало да буду завршени у наредних месец дана.

Планираним радовима обухваћена је замена крова, столарије, инсталација и зидарски радови, како би нови простор био потпуно прилагођен новим садржајима. Адаптацијом ће школа постати нови Културни центар, који ће садржати галеријски простор, простор за музејске поставке, радионице, музичке, књижевне и друге активности.

„Овом реконструкцијом добијамо нови објекат културног садржаја. Од две постојеће учионице, наоправићено један мултифункционални простор, од ходника правимо изложбено галеријски простор, док ће друге две канцеларије служити за потребе особља које буде радило у овом Културном центру“, каже Наташа Миловић Стефановић, из Градске управе за инфраструктуру и развој.

Сви планирани радови, како унутрашњи на реконструкцији подова, столарије, молерски, тако и радови на фасади и кровном покривачу, биће изведени на начин како би се задржала аутентичност објекта, док објекат има 300 квадрата. Укупна вредност радова на адаптацији је 14 милиона динара, од којих Министарство државне управе и локалне самоуправе финансира 8,5, а град Ужице преостали износ.

„Ова школа је изграђен још 1911. године, и до 1962. радила је као школа. Након тога, било је много корисника који нису били везани за школу, и тако је већ била у лошем стању и прокишњавала је. Најважније је да смо пре зиме стигли да је покријемо и даљи радови су у току“, каже Иван Марић, председник градске општине Севојно.

Сви радови на објекту старе школе у Севојну требало би да буду завршени у наредних месец дана, јер се сада интезивно ради, због повољних временских услова.

„До сада је урађена реконструкција крова, замењена је кровна покривка, а сада се тренутно изводе радови на постављању бетонске подлоге, на којој ће, у аутентичном стилу, бити постављен бродски под“, додаје Наташа Миловић Стефановић.

Укупна вредност радова је 14 милиона динара, од којих Министарство државне управе и локалне самоуправе финансира 8,5, а град Ужице преостали износ.

ЈП „Ужице развој“ Ужице је израдило пројектну документацију.

Повезане Вести

Прочитај све вести