Завршена доградња вртића „Маслачак“ у Севојну

Завршени су радови на доградњи вртића „Маслачак“ у Севојну. Инвестиција вредна око 7,5 милиона динара, коју су заједнички финансирали Град Ужице и Министарство привреде, омогућила је да тридесет нових малишана добије место у овом вртићу.

Дограђени део вртића „Маслачак“

По речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића, захваљујући овој доградњи, потребе Севојничана за смештајем у вртићу су задовољене. У овом тренутку 310 малишана са овог подручја користи услуге вртића „Маслачак“, а уколико буде било потребе за додатним проширењем капацитета, по речима градоначелника Петковића, Град Ужице ће обезбедити нови простор.

Проширењем капацитета вртића „Маслачак“ избрисана је листа чекања за пријем деце у овај објекат

Веселинка Јовановић, директорка Предшколске установе Ужице је најавила и отварање вртића на Белој Земљи у наредном месецу: „Капацитет објекта на Белој Земљи је до 100 деце, а тренутно је у градским вртићима око 50 малишана са тог подручја. Очекујемо да ће уз нове захтеве за пријем деце, тај капацитет задовољити потребе становништва Беле Земље.“

7,5 милиона динара вредну доградњу вртића „Маслачак“ финансирали су заједнички Град Ужице и Министарство привреде

Када је реч о недостајућем капацитету у градским вртићима, директорка Јовановић је рекла да, заједно са градским руководством, разматра могућности решавања и тог проблема.

Повезане Вести

Прочитај све вести