У Севојну настављени радови на асфалтирању путева

У градској општини Севојно данас су настављени радови на асфалтирању четри крака. Реч је о радовима по уговорима из прошле и претпрошле године. Радове изводе ужичка Нискоградња, а средства су обезбеђена из градске касе, са учешћем грађана.

У насељу Црквари данас је асфалтиран један крак, према Милинковићима, који су у овом делу Севојна староседеоци. Један од њих, Ђорђе, који је стар 77 година, није крио своје одушевљење што коначно добија пут.

„Некада се дуго радило, развлачио се посао, али ово сада је ставрно све супер. Овако птреба да се ради и свака част свима који су учествовали у овом асфалтирању. И да им се захвалим на свеу што су до сада урадили за нас“, каже мештанин Ђорђе Милинковић

Ђорђе Милинковић

Иначе, у овој градској општини годинама уназад није рађено пуно по питању путне инфраструктуре, па отуда и обећање града Ужица да ће се све то надокнадити већ ове године.

„Истакао бих да су стварно град и Нискоградња веома коректни према грађанима Севојна и да су сва дата обећања заиста и испуњена“, нагласио је Миливоје Јеремић, заменик председника ГО Севојно.

Миливоје Јеремић

Град је за ове радове обезбедио 67 посто средстава, а учешће грађана је 33. Радове изводи ужичка Нискоградња, а по речима представника града, у Севојну је у последњих годину дана урађено много тога.

„Већ смо урадили крак пута у Гајевима према водоводу, затим крак ллице Миливоја Марића и улицу Крсте Смиљанића, а сада је ово четврти крак који асфалтирамо“, каже Милоје Марић, начелник ГУ за инфраструктуру и развој.

Милоје Марић

Данас је асфалтирана и улица Крсте Смиљанића, која је, такође, чекала са асфалтом дуги низ година.

„После дугог низа година, коначно смо дочекали асфалт и веома смо задовољни. Захваљујемо се граду Ужицу који нам је изашао у сусрет, али на кажем да смо и ми грађани учествовали са 33 посто средстава“, каже мештанин Горан Мишић.

Горан Мишић

„Упоредо са поменутим радовима, ми изводимо и радове на крпљењу рупа на Главној улици у Севојну, које су настале услед квара на водоводу и у наредних неколико дана, сви радови ће бити завршени“, каже Никола Максимовић, директор ЈП Ужице развој.

Никола Максимовић

Иначе, поред асфалтирања многих улица у Севојну и завршетка зграда за избегла лица, чека се и извештај Министарства спорта, јер је планирана и изградња дечијег игралишта у овог градској општини.

Izvor: TV Lav plus

Повезане Вести

Прочитај све вести