Почела реконструкција магистралног пута према Златибору


Ужичка фирма „Путеви“ je, у оквиру радова на комплетној реконструкцији деонице дуге 15,2 км од хале у Великом парку у Ужицу до петље Сушица, започела радове на неколико деоница овог магистралног пута према Златибору.

Жељко Поповић, шеф градилишта је овим поводом навео да је у оквиру реконструкције предвиђена изградња комплетно нове коловозне конструкције, постављање нових ивичњака, ригола, санација свих мостова, реконструкција старих зидова уз изградњу два нова потпорна зида, санација косина, постављање заштитних мрежа, комплетна реконструција два тунела. Поповић је рекао да се радови изводе по зонама од којих су три зоне радова под семафорском сигнализацијом, а у једној зони радова саобраћај се одвија у три траке и регулисан је саобраћајним знацима и додао да се део радова изводи и ван путног појаса.

„Молио бих возаче за стрпљење и опрез, као и да користе алтернативне путеве и деонице, а ми ћемо се потрудити да у што краћем року завршимо радове“-рекао је Поповић.

Предвиђено је да радови трају укупно 15 месеци, а планирани рок за завршетак радова је април месец наредне године.

Никола Максимовић, директор ЈП Ужице развој је навео да је Град Ужице учестововао у припреми пројектне документације, и да је приликом израде пројекта, у сарадњи са јавним предузећима дао сугестије везане за изградњу тротоара и измештања неколико стајалишта у градском и приградском превозу.

„Ово је велика инвестиција, која ће у великој мери допринети побољшању овог дела пута и за коју се надамо да ће бити завршена у предвиђеном року. Како би се што боље обавио посао, јавна предузећа су у координацији са ужичким Путевима око инсталација на одређеним деловима пута“- истакао је Максимовић.

Повезане Вести

Прочитај све вести