У Ужицу почела санација Београдске улице

Након две велике хаварије на водоводној цеви у Београдској улици у Ужицу, данас су почели радови на њеној реконструкцији и асфалтирању. Од данас, па наредних неколико дана, у времену од 8 до 17 часова, радови ће бити извођени, па ће и режим саобраћаја овом улицом бити измењен. Аутобомилски саобраћај одвијаће се алтенативним улицама, док ће градски и приградски саобраћај, као и камиони, ићи овом улицом, уз пратњу радника Нискоградње.

Од данас па до петка, у времену од 8 до 17 часова, саобраћај у београдској улици биће затворен за путничка возила, осим за аутобусе и камионе. Радови на реконструкцији ове улице почели су након две велике хаварије на водоводној мрежи, па се моле возачи да за то време, користе алтерналитве улице, попут Церске улице, Саве Јовановића и Милоша Божановића.

„Идеја је да се улица, након скидања асфалта, комплетно поваља, а онда ћемо сачекати још десетак дана да видимо да ли ће се још нешто дешавати. Након тога ћемо извршити комплетно асфалтирање. Договор је да у току извођења радова, грађани користе алернативне правце“, каже Никола Максимовић, директор ЈП „Ужице развој“.

Радове на санацији изводи ЈКП „Нискоградња“. Реч је о површини од око 800 метара квадратних, чија је вредност радова око 1,5 милиона динара.

„Максимално ћемо се потрудити да ове радове урадимо што пре и да доведемо површину да аутомобили могу да пролазе, као и камиони и аутобуси, али нећемо сада асфалтирати, већ ћемо сачекати око десетак дана, да видимо да ли ће опет десити нека хаварија око цеви“, каже Весна Стјеповић, шеф одржавања у ЈКП „Нискоградња“ Ужице.

Током реконструкције, биће комплетно замењен и тампон, провериће се све инсталације које се ту налазе, а надлежни се надају да до нових хаварија више неће доћи.

„У договори смо са ЈКП „Водовод“ и да кажем да је комплетан пројекат за водоводну мрежу високе зоне завршен, па се надамо да ћемо у наредном периоду моћи да кренемо са санацијом и реконструкцијом водоводне мреже, која је већ дотрајала и која нам прави велике проблеме“, наглашава Максимовић.

Иначе, грађевинска сезона у Ужицу већ је почела, тако се увелико ради на асфалтирању путних праваца по градским и сеоским месним заједницама.

„Новина у раписивању тендера од ове године је та да се прво морају обезбедити средстав, значи једну трећину да уплате грађани, ми остатак, па тек кад се средства обезбеде и легну на рачун, онда се може расписати тендер“, каже Владимир Синђелић, члан Градског већа задужен за месне заједнице.

По Синђелићевим речима, до сада је већ расписано око половину планираних тендера, а тренутно, две екипе раде на асфалтирању по селима и једна у граду.

Повезане Вести

Прочитај све вести