Ужичко село Љубање добило седам нових асфалтираних праваца

У ужичкој месној заједници Љубање данас је настављено са асфалтирањем путних засеочких праваца. За укупно седам, колико је урађено ове године, град Ужице је, са удруженим средствима грађана, издвојио 7,5 милиона за асфалтирање. Иначе, за ову годину, из градског буџета, за ове намене, издвојено је око 50 милиона динара.

Ужичко село Љубање налази се на око 12 километара од града, а по речима мештана, годинама се чекало на нови асфалт. Сада су добили седам асфалтираних путних засеочких праваца, укључујући и данашњи пут за Вучковиће, у дужини од 120 метара.

„За нас је данас дан победе, јер ова месна заједница коначно завршава све путне правце са асфалтом. Желим да се захвалим граду Ужицу, Ужице развоју и Нискоградњи, јер је сада село покривено са асфалтом сто посто“, каже председник Савета МЗ Љубање, Милан Прљевић.


„Народ ће сада у овом селу живети много боље, јер имамо много младих људи, а свака кућа има по два мала детета и многи од њих ће остати да овде живе“, каже Радана Веселиновић, члан Савета МЗ Љубање.

Град Ужице је у ову месну заједницу за текућу годину улажио око 7,5 милиона динара, од чега је 1.700.000 било учешће грађана.

„У овој месној заједници урадили смо седам путних праваца, са удруживањем грађана. Део путних праваца смо продужили, а 3,5 хиљада квадрата смо комплетно санирали и реконструисали“, нагласио је Никола Максимовић, директор ЈП „Ужице Развој“.


Део радова по месним заједницама изводи се по прошлогодишњим тендерима, а део по новим.

„Ми ужурбано радимо и ове године, где смо предвидели око 50 милиона динара за удруживање са грађанима. Расписујемо јавне набавке за ове месне заједнице где су грађани већ уплатили средства, па ћемо паралелно радити обавезе из прошле, али и ове године, ако извођач радова буде исти“, каже Милоје Марић, начелник Градске управе за инфраструктуру и развој.

У Љубањама се следеће седмице асфалтирају и путни правци за Јолиће и Жуниће. Након овог села, машине се селе у Сркжуте и Рибашевину, где ће се такође радити на асфалтирању путних праваца, што по тендерима из прошле, што из ове године.

Foto: TV Lav Plus

Повезане Вести

Прочитај све вести