Завршена изградња вртића „Сунце“ на Белој Земљи

Радови на изградњи новог вртића на Белој Земљи, започети крајем прошле године, су завршени. Први малишани ће већ од 2. септембра моћи да користе услуге овог објекта. По речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића у изградњу овог објекта, са четири собе, капацитета до 120 места, уложено је око 30 милиона динара.

„Изградњом овог вртића, Бела Земља још више добија на значају и постаје занимљивија за живот Ужичана. У наредном периоду имаћемо овде и нову индустријску зону, црква се убрзано ради, а постоји и жеља становника Беле Земље за отварањем амбуланте. Када све то буде завршено верујем да ће и број становника који живе на територији ове месне заједнице бити још већи, створиће се услови за нови бизнис, за пратеће услуге које иду уз нову индустријску зону и нове инвеститоре“- навео је градоначелник.

 

 

Директорка Предшколске установе Ужице Веселинка Јовановић је навела да тренутно има 30 захтева, односно молби за пријем у нови вртић, али и да има око 40 деце са Беле Земље која похађа вртиће у граду. По речима Јовановићеве у новоотвореном вртићу биће формиране јаслена група, две мешовите и једна припремно-предшколска група и додала да је тренутно највише захтева за пријем малишана најмлађег узраста.

Повезане Вести

Прочитај све вести