Радови у месној заједници Качер

У ужичкој Месној заједници Качер ових дана асфалтирано је 11 путних праваца, укупне дужине око 1.600 метара. Средства, у износу од око 6 милиона динара, обезбедили су град Ужице и грађани, који данас ниси крили своје одушевљење, јер, како то кажу, асфалт су чекали много деценија.

Једанаест путних праваца у готово свим засеоцима ове велике месне заједнице, надомак самог града, добило је асфалт. Реч о селу са око 370 домаћинстава, и много људи, од којих се већина бави пољопривредном производњом, а један од становника је и чувени пршутар Милија Брковић, вишеструки добитник златних медаља за квалитет сухомеснатих производа.


“Село нам је близу града, а путеви су нам лоши, али се надам да ће и у будућности опет бити неки асфалт као сада, и да ће се још пуно тога урадити овде код нас у уз помоћ града Ужица”, каже Милија Брковић из Качера.

“Овај пут нам доста значи, с обзиром да се овде сви бавимо пољопривредом, и олакшаће нам доста живот, поготово зими”, каже Срећко Стојановић из Качера.

Качер има од скоро и градску воду, граничи се са Белом Земљом, на којој је планирана изградња индустријског центра, а са новим асфалтом, постоји шанса да се млади задрже овде, али и да се они који су отишли, врате.


“Годинама смо муку мучили са путевима и зато се захваљујем граду што су нам изашли у сусрет. Има још да урадимо неке атарске путеве и надам се да народ из овог села неће одлазити”, каже Милија Арсић, члан савета МЗ Качер.

Новоасфалтираних 11 путних праваца дужине је око 1.600 метара, вредност радова је око 6 милиона динара, који су финансирани од града Ужица, уз учешће грађана од 30 посто.

“Град је обезбедио део средстава, а Ужице развој предмер и прерачун радова и ми смо надзор. Ових дана све радове завршавамо, и у наредне две недеље сви путни правци, планирани за ову годину, добиће асфалт”, каже Никола Максимовић, директор ЈП “Ужице развој”.

Упоредо са Качером, ради се и на асфалтирању путних праваца у Рибашевини, Стапарима, а у наредним данима креће се са радовима у Лужничкој долини, Злакуси, Крвавцима и Горјанима.

 

Извор: Инфопрес / Тв Лав плус

Повезане Вести

Прочитај све вести