У току реконструкција Улице Малише Атанацковића

Јавно комунално предузеће Нискоградња је започело радове на реконструкцији Улице Малише Атанацковића. По речима Николе Максимовића директора ЈП Ужице развој радови ће се одвијати у две фазе, прво ће бити реконструисан део улице до укрштања са Улицом Лазара Мутапа, а након тога уследиће и реконструкција другог дела наведене улице.

 

Предвиђена је замена ивичњака и реконструкција тротоара, али и провера свих подземних инсталација и након тога, како наводи Максимовић, асфалтирање улице у два слоја.

Максимовић је навео и да ће у току реконструкције на Савету за саобраћај Града Ужица бити размотрени предлози грађана да се измени режим саобраћаја у Улици Малише Атанацковића тако да она убудуће буде једносмерна од Градске плаже до укрштања са Димитрија Туцовића.

Средства неопходна за реконструкцију улице у висини око 5 милиона динара су обезбеђена из градског буџета, а рок за завршетак радова је 45 дана.

„Осим ове улице, када је реч о реконструкцијама улица у урбаном делу града, расписан је тендер за извођача радова на рекострукцији Улице Југ Богданова и за те радове је процењена вредност око 19 милиона динара“, наводи Максимовић и додаје да су у току и радови на асфалтирању два путна правца у МЗ Крчагово.

Повезане Вести

Прочитај све вести