Вртић „Сунце“ примио прве малишане

Вртић „Сунце“ на Белој Земљи примио је прве малишане, њих 27 је дошло првог дана, док је за сада поднето више од 35 молби за упис, а толико је уговора и склопљено. Очекује се да ће наредних дана и остала деца кренути. Осим тога, за сада је и петоро деце који живе на подручју Беле Земље прешло из вртића у граду у овај на Белој Земљи. Ово је још једно издвојено одељење и 11 објекат Предшколске установе Ужице. Вртић ради у једној смени.

 

„Мештани Беле Земље дужи низ година очекују почетак рада овог вртића и коначно, тај дан је дошао. Вртић је отворен. Простор је по стандардима савремено опремљен за прихват деце предшколског узраста. Капацитет вртића је пријем око 100 малишана. Овим путем апелујем на родитеље који живе на Белој Земљи, а већ имају уписану децу у неки од вртића у граду, да дођу и погледају вртић „Сунце“ и да своју децу упишу овде, самим тим, добићемо нова слободна места за децу која живе у самом граду“, рекла је између осталог директорка Предшколске установе Ужице, Веселинка Јовановић.

Тренутно, вртић „Сунце“ има једну јаслену и две мешовите групе. У плану је била и четврта, припремна група, али ове године, по речима директорке Јовановић, није било заинтересоване деце, али ће их наредне године бити. У вртићу за сада раде три васпитача, једна медицинска сестра и неколико помоћних радника. Храна се припрема у објектима Предшколске установе у граду и допрема у „Сунце“.

Подсетимо, да је у мају 2012. године Град купио овај објекат од банке за 83.000 евра, на основу захтева грађана са подручја Месне заједнице Бела Земља да се отвори вртић. Радови су почели у августу прошле године, а укупно су коштали око 30 милиона динара, од којих је 24 милиона утрошено у грађевинске радове, а пет милиона у набавку опреме и намештаја.

Повезане Вести

Прочитај све вести