Асфалтирање у Злакуси

У току су завршни асфалтерски радови на путној инфраструкутури у Злакуси, али како наводи Никола Максимовић директор ЈП Ужице развој, иако се грађевинска сезона приближава крају, уколико временски услови то дозволе планирано је да се уради још пуно посла.

„Надамо се да ћемо завршити све уговорене послове у градским и сеоским месним заједницама. Тренутно у Злакуси завршавамо радове на изградњи три путна правца у дужини око 900 метара. Завршен је пут ка Врањачи, затим пут ка гробљу, а данас завршавамо и путни правац у дужини око 330 метара у Шуњеварићима. Укупна вредност свих ових радова износи око 4,5 милиона динара. Потпорним зидовима смо покушали да проширимо пут у Шуњеварићима како бисмо омогућили како суграђанима тако и туристима да се безбедније и лакше крећу“, навео је Максимовић.

Максимовић је навео да се, осим у Злакуси, тренутно ради на изградњи и реконструкцији путне инфраструктуре у Карану, затим на Тари, на Бновском путу у Дрежнику и у градским месним заједницама Росуље и Турица.

Председник Месне заједнице Злакуса Велимир Шуњеварић

„Месна заједница Злакуса уз помоћ Града константно ради на побољшању путне инфрастуктуре. Сада смо удруживањем средстава грађана овог насеља, који броји негде око 60 домаћинстава, са буџетским средствима Града успели да завршимо деоницу у дужини око 330 метара. Овај пут Потпеће-Злакуса је врло битан јер га користи велики број грађана, ту су и туристи, као и туристички аутобуси који иду према Потпећкој пећини, Терзића авлији, па је стога неопходно додатно га проширити на местима где треба“, рекао  је председник Месне заједнице Злакуса Велимир Шуњеварић.

Повезане Вести

Прочитај све вести