АСФАЛТИРАНО ЈОШ 600 МЕТАРА БАНОВСКОГ ПУТА

Протеклих дана завршено је асфалтирање још једне деонице Бановског пута дужине око 600 метара, на територији Месне заједнице Скржути. Осим ове деонице планирано је асфалтирање и око 100 метара Бановског пута на територији Дрежника.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је, при обиласку радова, навео да је овај пут који је некада био веома значајна саобраћајница од Златибора према Пожеги и Београду, данас веома битан као пут који ће омогућити развој туризма у овом делу града Ужица.

„Велики број Ужичана током лета долази овде на купалиште на Рзаву и то је један од разлога за изградњу овог пута, наравно уз реалну потребу становника овог подручја града за квалитетном саобраћајницом. Намера нам је да на пролеће започнемо уређење овог купалишта, како би се створили оптимални услови да хиљаде грађана Ужица лети користе овај бисер природе.“

За радове на Бановском путу ове године је из буџета Града издвојено око 3 милиона динара

„Пре четири године сам рекао да ћемо за неколико година асфалтирати цео Бановски пут на територији нашег града и то обећање испуњавамо, а сигуран сам да ћемо за две-три године завршити тај посао“, навео је градоначелник.

Никола Максимовић директор ЈП Ужице развој

Никола Максимовић директор ЈП Ужице развој је навео да је вредност радова, који су ове године изведени на Бановском путу, око 3 милиона динара и да је целокупан износ извдвојен из градског буџета. Максимовић је рекао и да је у протеклој и овој години асфалтирано око 2 километра поменуте саобраћајнице.

Мештанин Скржута Миодраг Стевановић из засеока Вране

Мештанин Скржута Миодраг Стевановић из засеока Вране је у име свих мештана овог засеока истакао захвалост градском руководству које је у буџету издвојило средства како би се асфалтирао овај део пута и изразио задовољство што је макадам који је годинама отежавао кретање коначно замењен асфалтом.

Слободан Миловановић, председник Месне заједнице Скржути

Слободан Миловановић, председник Месне заједнице Скржути је рекао да је Бановски пут био приоритет из више разлога, јер повезује друге месне заједнице и пут је до реке Рзав.

„Од 2014. године за Бановски пут смо добили из буџета Града значајна средства, мада ту има и учешћа грађана. Поред овог пута радимо и друге засеоке, до сад смо урадили око 5 километара путева“, навео је Миловановић.

Повезане Вести

Прочитај све вести