ПОЧЕЛИ РАДОВИ ЗАВРШНЕ ФАЗЕ ИЗГРАДЊЕ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У КРЧАГОВУ

Настављени су радови на уређењу спортске хале у Крчагову и њихов завршетак планиран је за септембар 2020. године када би у Хали требали да буду примљени први спортисти. Укупна вредност ове завршне фазе изградње хале је 822.000 евра, од чега је 602.000 обезбедило Министарство омладине и спорта, а 220.000 евра Град Ужице. Са овим, и са средствима до сада уложеним у објекат, спортска хала у Крчагову коштаће 1,3 милиона евра.

Градоначелник Тихомир Петковић је нагласио да је значај овог објекта изузетно велики за ужички спорт јер ће његовом, као и изградњом сале у Севојну, клубови и спортисти имати довољно простора за редовно одржавање тренинга и такмичења.

„Наишли смо на разумевање Министарства омладине и спорта које је халу у Крчагову уврстило у свој план изградње 25 спортских објеката у Србији, те смо тако од Републике добили 602.000 евра које ћемо употребити за унутрашње радове, завршетак хале и партерно уређење. Са новцем из градског буџета урадићемо водоводне прикључке, струју, изградњу гасне станице, део партерног уређења и набавићемо опрему.“

Петковић је додао да ће Хала бити комплетно опремљена за све врсте спортова, за кошарку, одбојку, рукомет, мали фудбал и тиме Ужице по први пут решава проблем термина за тренинге за све спортске клубове на територији града.

У склопу партерног уређена биће урађен и паркинг који ће моћи да прими око 50 возила, а који ће имати и два места предвиђена за аутобусе.

Повезане Вести

Прочитај све вести