Ново лице Ужица

Велики број значајних пројеката завршен је или започет у претходној години, а по речима Николе Максимовића директора ЈП Ужице развој, неки од њих су реконструкција и доградња фабрике воде, чиме је решен проблем водоснабдевања Ужица, затим пројекат реконструкције основне школе у Турици, Студентски дом и Регионалнуи Start up центар у Крчагову, вртић на Белој Земљи.

„Завршава се адаптација простора за будући центар високог образовања у Ужицу, започета је темељна и потпуна реконструкција Зелене пијаце, завршава се и изградња Спортске хале у Крчагову и спортске сале у Севојну, али и пуно тога другог“-рекао је Максимовић и нагласио да је Град Ужице уз подршку Путева Србије реконструисао велики број градских улица, урадио два кружна тока и припремио пројектну документацију за трећи, који ће бити изграђен код Народног музеја.

Директор ЈП Ужице развој Никола Максимовић

Помоћник градоначелника Ужица Немања Нешић навео је да, обзиром да је Ужице консолидовало свој буџет и постало једна од финансијски најстабилнијих локалних самоуправа у Србији, створена је могућност да се улаже и у амбијентално уређење града.

„Амбиција овог градског руководства јесте озбиљнији приступ амбијенталном уређењу центра града кроз одређене инвестиције које треба да донесу неку нову свежину и неки нови имиџ Ужица, који је годинама био препознатљив по једној финој архитектури и по једном складном урбанистичком планирању. Последње године имали смо доста интервенција у самом центру града, али 2020. година биће обележена инвестицијама на даљем уређењу тротоара на главној улици, затим вероватно почетку извођења радова на Градском тргу, који требају после дужег низа година да унесу неку нову свежину, истовремено задржавајући његову основну контуру и експозицију.“

Помоћник градоначелника Ужица Немања Нешић

„Врло важан пројекат нам је и наставак уређења Старог града и ова година ће бити у знаку те инвестиције. Велика реконструкција Ужичке тврђаве креће, обезбеђена су средства, потписани су уговори са извођачима и са првим лепим временом очекујемо да радови почну. Средином године ћемо имати врло видљиву промену на тврђави, и истовремено у том периоду ћемо имати и отварање неолитског насеља у Стапарској бањи, али и неке врло лепе и занимљиве ствари на Градској плажи“ – наводи Нешић.

Повезане Вести

Прочитај све вести