СПОРТСКА ХАЛА КРЧАГОВО

Завршни радови

Рок за спровођење завршних радова у спортској хали у Крчагову је 5. септембар, а употребна дозвола се очекује до краја године. Градња ове хале почела је 9. октобра 2010. године, а процена је да ће укупно коштати око 1,25 милиона евра. У току је и изградња спортске хале у Севојну која би, такође, требало да буде завршена и предата на употребу ове године

У спортској хали у Крчагову у току су унутрашњи радови, грађевинско-занатски, прикључивање воде, канализације, струје, машински радови. Ускоро би требало да почне и партерно уређење простора и изградња гасне котларнице. За ове радове, град Ужице је добио 601.654,04 евра, када је после спроведеног тендера у јулу прошле године, потписан уговор између Делегације ЕУ У Републици Србији и извођача радова „Јадран“ Београд који је у конзорцијуму са још четири фирме а који у 25 градова у Србији ради на адаптацијима и реконструкцијама спортских хала. Град Ужице ће издвојити укупно око 25 милиона динара, за прикључак за струју, воду, канализацију, за израду гасне станице, партерно уређење и набавку опреме са спортским реквизитима-кошеви, голови, семафор.

Типска спортска хала за школске спортове у Крчагову, укупне је бруто површине 1.555 квадрата, за око 200 гледалаца, а у њој ће моћи да се одржавају кошаркашке, рукометне, одбојкаше, као и утакмице за мали фудбал, али ће бити набављена и потребна спортска опрема како би у њој вежбали ужички параолимпијци и друге особе са инвалидитетом за које је урађен приступ.

 

Завршни радови почели су 5. септембра прошле, а рок за њихов завршетак је 5. септембар ове године. Како је за „Вести“ рекао Никола Максимовић, директор ЈП „Ужице развој“ хала би требало да добије и употребну дозволу до краја године.

-Ових дана је урађена подна плоча, у току је малтерисање и ради се хидранска мрежа, а када временски услови буду дозволили, почеће и изградња дренаже око објекта. Очекује се и расписивање тендера за израду гасне котларнице а вредност ових радова је око 7,7 милиона динара који ће бити завршени до краја предвиђеног рока. У оквиру партерног уређења биће и велики број места за паркирање аутомобила и два за аутобусе- каже Никола Максимовић и појашњава:

-Спортска хала је веома битан објекат на подручју Крчагова. Када буду сви радови завршени и када буде добијена употребнна дозвола, халу ће преузети и њоме ће управљати и газдовати ЈП „Велики парк“.

Камен темељац за халу у Крчагову постављен је 9. октобра 2010. године. Према неким предрачунима, како каже Максимовић, њена изградња укупно ће коштати око 1, 25 милиона евра. На почетку, укупна предрачунска вредност инвестиције била је 100 милиона динара, од чега, прва фаза 46 милиона. Тадашње Министарство омладине и спорта издвојило је 34, а Град Ужице 12 милиона динара, потписан је уговор са извођачем „Хидропромет инжењеринг“. Укупно је било исплаћено по уговору око 33 милиона динара. Већ наредне, 2011., извођач је прекинуо радове. У 2012. години, Грађевински факултет је радио испитивање на пробни рад оптерећења конструкције, а 2013., тадашња Дирекција за изградњу, урадила је пројекат санације објекта.

Радови су настављени 2015. покривањем хале кровним термо-изолационим покривачем од 1.477 квадрата, уграђена је фасадна алуминијумска столарија а спроведена је и антикорозиона и противпожана заштита конструкције. Учешће града у финансирању тада је износило скоро девет милиона динара са ПДВ-ом а Министарства омладине и спорта око 16,3 милиона динара.

-Морам да истакнем, да је од конзервирања објекта 2015/2016. године, када је хала била укровљења и када је уграђења столарија са трослојним стаклима, разбијено 56 прозора. Они ће сада бити замењени и то ће коштати преко три милиона динара. Поразно је, што су чак и пре неколико дана, када су завршни радови настављени, нека деца гађала каменицама у прозоре– истиче Максимовић.

 

Извор новине Вести , Ужице

Повезане Вести

Прочитај све вести