Završni radovi na rekonstrukciji Ulice Ive Andrića

U toku su završni radovi na rekonkstrukciji Ulice Ive Andrića. Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj naveo je da se izgradnjom kišne kanalizacije u ovom delu naselja rešava višegodišnji problem stanovnika Turice.

Ukupna vrednost redova na rekonstrukciji Ulice Ive Andrića iznosi 45 miliona dinara i sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta.

„Urađena je rekonstrukcija kišne kanalizacije, izvršena je kompletna zamena vodovodne mreže sa svim novim priključcima, a počeli su i radovi na pripremi saobraćajnice za asfaltiranje. Ulica će biti asfaltirana u tri faze, prvo se radi priprema i asfaltiranje do Ulice Dušana Popovića, zatim do Stanoja Glavaša i u trećoj fazi poslednji deo“, naveo je Maksimović uz molbu sugrađanima za još malo strpljena jer tokom naredne sedmice, kako navodi, krenuće i prvo asfaltiranje.

Po rečima Maksimovića plan je da u narednih mesec dana ulica bude kompletno završena.

Radovi na uklanjanju starog asfalta u Ulici Ive Andrića

Maksimovi navodi i da su nastavljeni radovi na asfaltiranju Karađorđeve ulice: „Danas se kompletno završava asfaltiranje u dva sloja deonice u dužini od 150m2 . Po dogovoru sa JKP „Niskogradnja“ očekujemo da kompletni radovi budu gotovi u toku ovog meseca, a nakon toga krećemo u asfaltiranje trotoara u punom profilu.“

„Drago mi je da će se nakon asfaltiranja ulice uraditi i trotoari jer dosta dece ovuda ide školu. Veliki problem smo imali sa kišnom kanalizacijom, a sa ovom rekonstrukcijom ćemo rešiti taj problem. Dobro je kad se ovako nešto uradi“- rekao je Ljubo Marinković, Užičanin koji ceo životni vek stanuje u Karađorđevoj ulici.

Повезане Вести

Прочитај све вести