ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ФЕКАЛНОГ КОЛЕКТОРА У ТУРИЦИ

Započeti su radovi na izgradnji fekalnog kolektora u Mesnoj zajednici Turica u dužini od 1300m, čime se rešava višegodišnji problem ovog dela grada. Rok za završetak radova je 90 dana.

Počela izgradnja fekalnog kolektora u Mesnoj zajednici Turica u dužini od 1300m

Prema rečima načelnika Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj Miloja Marića nakon sprovedene javne nabavke i potpisanog ugovor izvođač radova Dijamant invest uveden je u posao.

„Radi se trasa primarnog voda, gde je planirana 31 betonska šahta, a u ostalom delu će biti plastične šahte. U ove radove nije uračunata prepumpna stanica, za koju će Grad naredne godine izdvojiti dodatna sredstva.“

Vrenost radova je oko 15 miliona dinara

Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“ ističe da je izgradnja fekalnog kolektora u Turici veliki i značajan projekat za grad Užice, jer ovim projektom počinje da se rešava višegodišnji problem ovog dela naselja vezano i za kišnu i za fekalnu kanalizaciju.

Ovim projektom rešiće se višegodišnji problem ovog dela naselja vezano i za kišnu i za fekalnu kanalizaciju

„Ovo je jedan od projekata u sklopu sveobuhvatnog rešenja kanalizacije u Turici. Rešavamo kišnu kanalizaciju u Ulici Ive Andrića, trenutno se radi i kompletna rekonstrucija kišne i fekalne kanalizacije u Ulici Dušana Popovića.“

Izgradnja i završetak glavnog kolektora očekuje se ove godine

„Završetak izgradnje glavnog kolektora se očekuje do kraja godine, a iduće godine u planu je postavljanje crpne pumpe i sekundarne kanalizacione mreže, koja bi omogućila svakom domaćinstvu, kojih je oko 100 u Turici da se priključi na novi kolektor. U dogovoru sa građanima radovi su trebali da počnu u junu, ali zbog rešavanja imovinsko-pravnih odnosa i promene trase na jednom delu, radovi počinju danas.“ – naveo je Maksimović.

Повезане Вести

Прочитај све вести