Proširenje kapaciteta vrtića Maslačak u Sevojnu

Započeti su radovi na proširenju kapaciteta, odnosno dogradnji još jedne radne prostorije u vrtiću Maslačak u Sevojnu. Prema rečima direktorke Predškolske ustanove Užice Veselinke Jovanović dodatni prostor omogućiće prijem još oko 30 mališana čime će se rešiti problem sa smeštajnim kapacitetom u ovom objektu za neki budući period.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović

„Prošle godine otvorili smo dograđenu radnu sobu, tada smo primili svu decu koja su bila na čekanju, međutim u narednom periodu javio se problem za smeštaj još jednog broja dece i mi trenutno imamo 22 mališana iz Sevojna, koja su konkurisala za vrtić, na čekanju.“

U vrtiću Maslačak trenutno boravi oko 290 mališana, a kako navodi Jovanovićeva, otvaranjem ove sobe taj kapacitet biće povećan na 320.

U vrtiću Maslačak trenutno boravi oko 290 mališana, a otvaranjem nove sobe taj kapacitet biće povećan na 320

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević navela je da je Grad zajedno sa Predškolskom ustanovom uradio projekat dogradnje vrtića Maslačak, a nakon toga i konkurisao za sredstva u Ministarstvu za demografiju i populacionu politiku.

„Ministarstvo je opredelilo oko 19 miliona dinara za projekte u Užicu. Oko 9 miliona dinara opredeljeno je za dogradnju radne dečije sobe u vrtiću u Sevojnu uz učešće Grada u projektu sa 3,6 miliona dinara. Ostala sredstva iskorišćena su za nabavku dva automobila za Dom zdravlja i za nabavku jednog ultrazvučnog aparata. Rok za završetak radova u vrtiću u Sevojnu je 60 dana.“

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević

„U prethodnom periodu smo radili na tome da sva deca imaju svoje mesto u vrtiću, a tako ćemo i u budućnosti raditi. U periodu koji je pred nama trudićemo se da projekte koji su već urađeni realizujemo, kao što je projekat vrtića Neven sa dogradnjom dve radne prostorije koji ćemo pokušati da realizujemo u toku sledeće godine. Takođe, pokušali smo da nađemo lokaciju u širem jezgru grada za izgradnju novog dečijeg vrtića jer postoji određen broj dece koja čekaju svoje mesto u vrtiću“ – navela je gradonačelnica.

Predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić

Predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić naveo je da je veoma zadovoljan, jer pre 2,5 godine kad je došao na čelo Gradske opštine Sevojno realizovan je projekat dogradnje jedne sobe u vrtiću Maslačak kojom je planirano rešavanje problema nedostajućeg kapaciteta u ovom objektu, a sada posle 2,5 godine pojavila se potreba za dogradnjom još jedne sobe.

„Nadam se da ćemo za 2,5 godine ponovo morati da radimo još jednu sobu. Mislim da je zadovoljstvo svih građana Sevojna da nas bude što više.“

Повезане Вести

Прочитај све вести