Rekonstrukcija terena sa veštačkom travom u Velikom parku

Radovi na sportskom igralištu u Velikom parku su počeli pre deset dana, a u narednim danima biće postavljena veštačka trava, zamenjena ograda i rasveta i završiće se iscrtavanje budućeg fudbalskog igrališta.

Zamenik gradonačelnika Užica Dragoljub Stojadinović obišao je danas radove u Velikom parku i tom prilikom rekao:

„Prioritet novog gradskog rukovodstva je ulaganje u sport, pre svega u sportsku infrastrukturu. Potpuno smo svesni velikog uticaja koji sport ima na zdravlje naših sugrađana. Pored toga, svaki novi teren, svaki novi košarkaški obruč, svaka nova atletska staza, mesta su gde se rađaju novi šampioni. Na mestu gde se danas nalazimo naši sugrađani dobiće na upotrebu potpuno rekonstruisani teren sa veštačkom travom u koji je Ministarstvo omladine i sporta uložilo oko 3 miliona dinara.“

Stojadinović je naveo da se sredstvima Ministarstva omladine i sporta trenutno finansira i izgradnja još dva igrališta, jedno u Sevojnu i drugo na Gradskoj plaži.

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da će nova sportska hala u Sevojnu, u koju je Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uložilo 480 hiljada evra, biti završena do kraja godine, ali i da će dugo očekivana sprotska hala u Krčagovu, koja je finansirana od strane Ministarstva omladine i sporta, takođe biti uskoro završena.

„Pored ulaganja u školski, rekreativni, masovni sport, Grad podržava i sportske klubove. Tako je prošle nedelje u hali u Velikom parku instaliran najsavremeniji semafor, koji je bio preduslov da se Košarkaški klub Sloboda takmiki u ABA 2 ligi. Užice je rodilo mnogo šampiona, sa povećanjem kapaciteta i sa rekonstrukcijama koje radimo,  nadamo se da će šampiona biti više“ – rekao je Stojadinović.

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović istakao je da je u prethodnim godinama urađeno kompletno saniranje sportskih terena u Velikom parku i da se jedini preostali teren sada rekonstruiše.

„Ideja nam je da u nekom narednom periodu pripremimo projekat za još jedno dečije izgralište, kao i da iza ovog sportskog igrališta uradimo projekat skejt parka, kakvog nema u gradu. Na taj način bi upotpunili sadržaj u Velikom Parku.“

Повезане Вести

Прочитај све вести