Усвојен програм пословања за 2022. годину

На 15. седници Скупштине града Ужица усвојен је Програм пословања ЈП „Ужице развој“ за 2022. годину. Програм предвиђа приходе у износу од 64. 132. 200 динара, док су планирани расходи 64. 033. 000 динара.

Како је образлажући Програм пословања, истакао директор Никола Максимовић директор ЈП „Ужице Развој“ планови овог јавног предузећа у највећој мери усклађени су са плановима Града, а у оквиру делатности које се односе на јавни градски и приградски превоз, уређење путева и улица и израду планске документације.

 

„Оно што бих посебно издвојио за наредну годину је пре свега почетак реализације пројекта реконструкције и доградње Здравственог центра и почетак изградње обилазнице. Представници „Ужице развоја“ заједно са представницима Града део су Радне групе која интезивно ради на припреми неопходне пројектне документације везане за решавање имовинско правних односа и инфраструктурних проблема. Такође у наредној години очекује нас и почетак радова на изградњи нове котларнице „Међај“, а активности настављамо и у оквиру пројекта реконструкције Старог града“.

 

 

По Максимовићевим речима,у сарадњи са ЈКП „Нискоградња“ настављају се активности на уређењу путева и улица. Тендери се очекују током фебруара месеца, како би први радови почели већ у марту уколико то временски услови дозволе.

„Оно сто нас такође очекује наредне године је велико градилиште у МЗ Турица где је за радове издвојено око 45 милиона динара. Радиће се реконструкција неколико улица, планиран је завршетак радова на фекалној канализацији и изградња дечијег игралишта. Веома вредни радови одвијаће се и у МЗ Царина где се гради нови објекат вртића капацитета више од 200 места, а већ у јануару кренуће енергетска санација три сеоске школе и једног вртића“.

 

 

У овим активностима ЈП“ Ужице развој “ биће добар координатор а у већини њих вршиће и надзор са циљем да се радови изведу у роковима и квалитетно.  Радиће се у 2022. години и на изради више планских докумената важних за даљи развој града. У координацији са Градом радиће се и неопходна пројектна документација, како би са квалитетним пројектима наступили код ресорних министарстава и Канцеларије за јавне радове, одакле се и у наредној години очекује значајна подршка.

Повезане Вести

Прочитај све вести