Нови снег, сва расположива механизација на терену

Снег који је падао током ноћних и јутарњих сати и ниске тепературе условиле су да ЈКП „Нискоградња“ од раног јутра крене у чишћење према раније утврђеним приоритетима. Сва расположива механизација је на терену и за сада осим отежаног саобраћаја у виоским зонама града, нема већих проблема.

 

Према речима Николе Максимовића директора „ЈП Ужице Развој“ у чијој надлежности је надзор и координација зимског одржавања очекује се да у току дана сви путни правци у градским и приградским насељима буду очишћени, док ће у сеоске месне заједнице по потреби бити упућена и додатна механизација.

“ У координацији са сеоским месним заједницама, испоручили смо потребну количину горива, поделили смо 16 раоника, извршићемо и додатну испоруку горива где је то потребно. Покушаћемо да обезбедимо  несметани пролаз градског и приградског превоза до свих локација где се он креће, према Ковид болници, Здравственом центру и свим јавним установама како би све функционисало“. Јутрос је  било проблема на линијама према Јеловој гори, Пори, Турици и Злакуси“.

ЈКП „Биоктош“ ради на рашчишћавању снега са тротоара и осталих јавних површина, а грађанима је упућен апел да буду максимално опрезни при кретању, нарочито због најаве веома ниских температура наредних неколико дана. Савет возачима је да се у саобраћај не укључују без неопходне зимске опреме.

Све надлежне службе у приправности су 24 сата дневно и радиће на томе да проблема буде што мање.

Повезане Вести

Прочитај све вести