Турица, велико градилиште у 2022.

Град Ужице је буџетом за 2022. годину обезбедио преко 70 милиона динара за инвестиције и инфраструктурне радове на територији МЗ Турица. Издвојено је 12 милиона динара за асфалтирање путних праваца. Планиран је завршетак улице Иве Андрића где ће бити урађена комлетна реконструкција уз изградњу кишне канализације. Поред тога биће завршено асфалтирање улице поред школе у Турици и асфалтирање дела Улице Исидоре Секулић.

 

„Очекујемо и да у зависности од потреба МЗ  извршимо асфалтирање и реконструкцију још неколико улица, каже дирекор ЈП Ужице развој Никола Максимовић.

„Такође, једна од инвестиција је изградња дечијег игралишта за које је опредељено 12,5 милиона динара. У наредних месец дана ући ћемо у израду пројекта. Када говоримо о вишегодишњем проблему недостајуће фекалне канализације Град је определио око 45 милиона динара за ову годину. Знате да смо пре пар година кренули у решавање овог проблема, изграђен је главни колектор у дужини од 1,3 километра, почели су радови на изградњи препумне станице и 80 одсто радова је завршено, а наредни корак је прикључење око 130 домаћинстава у току ове године“.

 

Према речима Максимовића ово су инфраструктурни радови који ће омогућити да се услови за живот грађана и рад привредника у МЗ Турица подигну на виши ниво.

 

„Наравно након почетка радова на обилазници и петље на Сињевцу овај део града биће повезан магистралним путем са Златибором. Такође, оно што Ужице развој тренутно ради је план детаљне регулације Турице који ће омогућити убрзани развој. Идеја је да се уради комлетно обалоутврда и санација корита реке Ђетиње. У договору са ЈП „Србијаводе“ и надлежним институцијама тај простор биће осигуран а након тога на њему изграђени одоговрајући садржаји. Тај плански документ ће бити основ да се  МЗ Турица у будућности развија, наравно уз спортски комлекс, пешачку и саобраћајну комуникацију дечија игралишта…“

 

Светислав Вермезовић председник МЗ Турица задовољан је оним што је урађено у претходних пар година.

 

„Драго ми је што је Град у претходне две године, што није био случај раније, прилично уложио у ову месну заједницу и надам се да ће наставити да улаже. Оно што је потребно је да више обратимо пажњу на децу и омладину, дакле треба нам више спортских садржаја.Турица има спортски терен али сматрам да треба за најмлађе обезбедити мобилијар и игралиште. Надамо се да ће почети реализација пројекта Спортског центра Турица, али и да ћемо наставити са асфалтирањем свих улица које смо започели“.

 

Први радови у овој месној заједници почеће када крене нова грађевинска сезона. Најпре се очекује асфалтирање и реконструкција улица које нису завршене у прошлој години, након чега ће уследити и радови по уговорима из ове године.

Повезане Вести

Прочитај све вести