До 10. марта понуде за извођача радова за изградњу секундарне мреже фекaлне канализације у Турици

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и Никола Максимовић директор ЈП „Ужице развој“ обишли су МЗ Турица где ће ускоро почети радови вредни око 35 милиона динара на изградњи секундарне мреже фекалне канализације.

 

Како је истакла градоначелница Ужица у ову месну заједницу биће уложено више од 70 милиона динара, а највише средства намењено је за решавање проблема недостатка феклане канализације. 

 

„Како смо у протеклом периоду завршили изградњу главног колектора у дужини од 1,3 километра и препумпне станице, наредни корак је секундарна мрежа. Управо је расписан тендер за извођача радова за изградњу секундране мреже у три крака што ће омогућити прикључке за око 100 домаћинстава. Ти радови вредни су 35 милиона динара и биће финансирани средствима из буџета града. Сопственим средствима у износу од 12,5 милиона Град ће финансирати и изградњу савременог дечијег игралишта у овој месној заједници, а око 12 милиона динара биће уложено у комплетну реконструкцију неколико улица у којима ће бити урађена и кишна канализација.“

 

 

Према речима директора ЈП „Ужице развој“ Николе Максимовића биће урађена секундарна мрежа у дужини од 2 километра 

 

„Планирано је да се улицама Милана Верговића, Исидоре Секулић и Станоја Главаша уради комплетно фекална мрежа, да се поставе шахте и да се након тога изврши комплетно асфалтирање у пуном профилу. Такође, предвиђено је да се уради префабрикована мала црпна станица која ће у деловима насеља где не постоје одговарајући притисци и падови извршити додатно прекопавање фекалне канализације. Упортедо са овим радовима припрема се пројектна документација за прикључење на мрежу целог насеља али и кућа које гравитирају уз Волујачки поток, а које се надовезују на ове три улице. У току су и радови на препумпној станици где решавамо питање напајања струје, упоредо завршавамо препумпну станицу и комплетно фекалну канализацију“.

 

Светислав Вермезовић председник МЗ Турица изразио је задовољство због, како је истакао, великих улагања у ову месну заједницу.

 

„Осим овог колектора, овај део града ће добити реконструисане улице, дечији вртић ће добити проширење, изградиће се игралиште за децу и месна заједница ће се проширити. Ово насеље је велико и надам се да ћемо након уређења добити и неки већи маркет, јер сад имамо само једну продавницу. Након комплетног уређења Турица ће постати једно урбано насеље.“

 

Тендер за извођача радова отворен је до 10. марта након чега ће уследити избор извођача, потписивање уговора и почетак радова на изградњи секундране мреже феклане канализације, чиме ће осим мештана Турице добити и град, јер ће се делом смањити и загађење реке Ђетиње.

Повезане Вести

Прочитај све вести