Министарство грађевинарства и инфраструктуре обезбедило средства за санацију клизишта у Коштици

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре определило је 110 милиона динара за санацију клизишта у Улици Светозара Маовића у Коштици. Министар Томислав Момировић је обишао клизиште и мештанима саопштио да ће радови убрзо почети.

 

„Није баш чест случај да се републичке институције мешају у  један локални проблем као што је клизиште у насељу Коштица, али је ово клизиште ескалирало, прети да угрози и саобраћај на регионалном путу као и проблеми које имају људи који живе ту. Из буџета је издвојено 110 милиона динара, расписујемо у наредних 7 дана јавну набавку по хитном поступку, циљ нам је да у наредних месец до два кренемо да изводимо грађевинске радове и да завршимо све за 150 дана како би обезбедили људима несметан живот“, рекао је министар Момировић.

 

Градоначелница Ужицва др Јелена Раковић Радивојевић је подсетила да ово клизиште угрожава водоводну мрежу, трафостаницу, стамбене објекте и регионални пут Бајина Башта – Ужице.

 

„Са реализацијом овог пројекта ћемо успети да обезбедимо да сви ови људи који живе у Коштици, а чија је безбедност угрожена могу мирно да спавају после готово 50 година, колико је клизиште активно. Захваљујем се Министру Томиславу Момировићу и Влади Републике Србије што су издвојили средства за решење проблема клизишта у Улици Светозара Марковића“.

Повезане Вести

Прочитај све вести