Потписан Комерцијални уговор за изградњу Обилазнице, ускоро почињу радови

Томислав Момировић министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ и Yang Bo, легални заступник компаније Power Constuction Corporation of China Limited у присуству градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, њених сарадника и представника Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре и кинеске компаније потписали су Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи обилазнице око града Ужица. 

 

Уз захвалност министру Томиславу Момировићу, целој Влади Републике Србије, а посебно председнику Александру Вучићу, јер су омогућили генерацијама Ужичана које долазе одрастање у много здравијој животној средини, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакла је да је ово историсјки дан за Ужице.

 

„Са поносом истичем да је ово заиста историјски дан за наш град и још једном захваљујем свима који су дали свој допринос да веома брзо почну радови на овом великом и значајном пројекту. Наравно о динамици радова и свим осталим техничким детаљима тек ћемо говорити, а оно што је важно у овом моменту је чињеница да је уговор потписан и да су за његову реализацију обезбеђена неопходна средства.“

 

Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић истиче да сарадња са кинеском компанијом Power Constuction Corporation of China Limited гарантује да ће пројекат бити завршен у оптималном року.

 

„Обилазница ће бити дуга нешто мање од 5км, имаће четири моста од којих је највећи мост на Ђетињи који ће имати 250м и изузетно је захтевна из техничког угла за градњу. Хвала свима који су укључени у овај пројекат, пуно посла је пред нама али један велики посао смо већ урадили“.

 

Wu Shiguang, заменик руководиоца пројекта и шеф одељења за уговоре кинеске копманије Power Constuction Corporation of China Limited изразио је захвалност свима који су пружили подршку и указали поверење за реализацију овог пројекта његовој компанији.

 

„У име компаније даћу све од себе да се пројекат заврши у року уз висок квалитет извођења радова. Приликом извођења радова биће нам неопходна подршка свих вас као и локалног становништва, за којус е унапред захваљујемо. Надамо се доброј сарадњи у обостраном интересу“.

 

Реализација овог пројекта вредног готово 30 милиона евра трајаће две године, а први радови како су најавили извођачи ускоро ће почети.

 

 

 

Повезане Вести

Прочитај све вести