После готово седам деценија комплетна реконструкција школе у Гостиници

Основна школа у Гостиници, иначе издвојено одељење ОШ „Нада Матић“, биће комлетно реконструисана после више од седамдесет година. За ту намену из буџета града издвојено је 26 милиона динара, тендер за извођача радова је у току и ускоро се очекује избор извођача и почетак радова.

 

„Реконструкција школе у Гостиници подразумева замену крова, столарије, израду фасаде, санацију тоалета и комплетно унутрашњег простора“, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, која је школу обишла са сарадницима.

 

„Наравно биће урађено и грејање тако да ће ученици већ од наредне школске године овде имати идентичне ако не и боље услове од својих вршњака у градским школама. Жеља нам је да све наше школе буду примерене времену у коме живимо, а посебан акценат стављамо на сеоске школе“, додала је градоначелница.

 

„Ово је посебан дан за ОШ „Нада Матић“ издвојено одељење у Гостиници, али не само за нас већ и за мештане Гостинице и Буара, зато што наша школа добија потпуно нови изглед у наредном периоду. На ово улагање смо чекали дуго и сугурна сам да се најављеној реконструкцији највише радују ученици, њихови родитељи и запослени“, истакла је Ивана Цветковић директорка ОШ „Нада Матић“.

Повезане Вести

Прочитај све вести