Потписан уговор о финансирању санације клизишта у Коштици

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић потписали су уговор о финансирању санације клизишта у Улици Светозара Марковића у насељу Коштица.

Истовремено, у присуству градоначелнице, министра и њихових сарадника, начерлница Градске управе за инфраструктуру и развој Радмила Баћковић Шојић и директор МПП Јединство Мића Мићић потписали су  уговор о извођењу радова.

 

110 милиона динара издвојило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за решавање још једног вишегодишњег проблема Ужичана. То је по речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић велика и значајна инвестиција за град.

„За око пет месеци клизиште ће бити санирано и за то огромну захвалност дугујемо министру Момировићу и Влади Републике Србије, који су још једном показали да су им проблеми Ужичана важни и да су спремни да Граду пруже пуну подршку у њиховом решавању. Велико хвала у име свих Ужичана, а посебно оних који су свих претходних година чекали на реализацију овог пројекта“, истакла је градоначелница.

 

Томислав Момировић министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре изразио је задовољство што је, како је истакао, направљен још један корак у правцу решавања проблема клизишта.

„Наш задатак није само да градимо аутопутеве, брзе пруге, стратешке инфраструктурне објекте. Наш посао је да се укључимо и тамо где постоје проблеми који не могу да буду решени локалним капацитетима. Овај проблем у насељу Коштица је велики дугогодишњи проблем, који угрожава 30 породица и не само њих већ и око 10 хиљада домаћинстава у смислу водоснабдевања, а угрожава и трафостаницу. Због свега наведеног тај проблем морамо да решимо и ја сам уверен да ће компанија Јединство тај посао урадити у уговорном року  од 150 дана и да после тог рока ми више нећемо причати о овом клизишту“.

Након потписивања уговора у кабинету градоначелнице одржан је радни састанак, током ког су размотрене активности у реализацији постојећих уговора, а министру су предочени и нови пројекти у чијој релаизацији би подршка министарства била од великог значаја.

 

 

 

 

Повезане Вести

Прочитај све вести