Градоначелница обишла радове на актуелним градилиштима

У пратњи сарадника градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић обишла је неколико великих градилишта у оквиру којих се реализују важни пројекти за грађане Ужица. Представници извођача и стручног надзора градоначелницу су упознали са током и динамиком радова.

Санација клизишта у Улици Светозара Марковића у Коштици одвија се према плану, утврђеном динамиком. Урађена су 23 шипа од укупно 31 у горњој зони, уследиће изградња наглавне греде дуж Улице Светозара Марковића, а потом и шипови у доњој зони, потпорни зид, дренаже и сви остали радови предвиђени пројектом. Упоредо са овим радовима радиће се и реконструкција водоводне и канализационе мреже, а улица ће бити комплетно реконструисана. Рок за завршетак радова које изводи “МПП Јединство” је 150 дана.

На дечијем базену на Градској плажи при крају су радови на постављању хидроизолације и у току следеће седмице почеће постављање плочица и заштитне ограде. Монтажом опреме завршавају се и радови у машинској соби, а тренутно се ради и на уређењу и фарбању водогана. Према обећањима извођача сви радови на базену биће завршени до средине августа. Упоредо са грађевинским радовима ради се и на прибављању неопходне документације за употребну дозволу

И радови на Зеленој пијаци теку предвиђеном динамиком. У току је израда темељних стопа за стубове и у току сутрашњег дана биће бетонирано првих десет стопа. Радове изводи “МПП Јединство” са својим подизвођачима и према уговору требало би да буду завршени за укупно 120 дана. Око 60 милиона динара обезбедили су ЈКП “Биоктош” и Град Ужице за ову, трећу фазу реконструкције Зелене пијаце која подразумева наткривање комплетног простора и партерно уређење.

По завршетку радова на изградњи магистралног челичног цевовода фи 400 и новопостављеног цевовода фи 100 у Градској општини Севојно у току је постављање завршног вентила са испустом муља. Од понедељка 18. јула почињу радови на изради линијских прикључака за улице и појединачних за домаћинства. Како су истакли надлежни из ЈКП “Водовод” ово предузеће све радове завршиће до 15. септембра, а од 1. септембра моћи ће да почне фазно асфалтирање деонице пута у дужини од готово 2 километра којим је прошао нови цевовод.

 

 

Повезане Вести

Прочитај све вести