Aсфалт на око 40 путних праваца у ужичким селима

Асфалтирањем још једног од укупно 11 путних праваца настављени су радови у МЗ Волујац где је средствима града и мештана у прошлој и овој години асфалтирано око 2,5 км путева.

“Путна инфраструктура на подручју нашег града од виталног је значаја за опстанак и развој и из тог разлога град Ужице сваке године повећава износ средстава које издваја за реконструкцију и изградњу путева, истиче директор ЈП “Ужице развој” Милош Миливојевић.

Милош Миливојевић, вд директор ЈП Ужице развој

Према његовим речима тренутно се ради реконструкција и изградња нових саобраћајница у шест сеоских месних заједница Мокрој Гори, Биосци, Кремнима, Злакуси, Гостиници и Волујцу.

“Управо у овим селима обухваћено је око 40 путних праваца који су реконструисани у потпуности или ће бити у наредних неколико недеља. У сваком селу радимо и санацију ударних рупа на главним саобраћајницама, а тамо где је неопходно вршимо и реконструкције”.

Радмила Баћковић Шојић, начелница Градске управе за инфраструктуру и развој

Радмила Баћковић Шојић начелница Градске управе за инфраструктуру и развој додаје да се улажу напори како би се и са других позиција буџета издвојила неопходна средства и урадило што више путева у ужичким селима.

“Овде у МЗ Волујац удруженим средствима града и мештана изводимо радове на 11 путних праваца. Десна рука-Ђуричићи, пут према Голубовићима, путни правац Ћосићи – Јовановићи, пут према Бошковићима, пут према Антонијевићима неки су од путева које смо урадили, а вредност уговорених радова је око 4,5 милиона динара”.

Владимир Синђелић члан Градског већа подсећа да је пре неколико година управо сеоска путна инфраструктура постављена као један од приоротета.

“Поред тога важна нам је остала комунална инфраструктура па се интезивно ради и на изградњи водоводне мреже и прикључењу на градски водовод у неколико месних заједница међу којима је и Волујац. Желимо да стварамо боље услове за живот људи који су остали на селу али и оних који се у све већем броју враћају.”

Задовољни мештани изражавају захвалност на разумевању и уложеним средствима од стране града. Председник Савета МЗ Волујац Горан Ћосић истиче да је унапређење путне инфраструктуре веома важно за свакодневни живот мештана који се углавном баве пољопривредом, али и за останак младих у селима”.

Поред ЈКП “Нискоградња” у ужичким селима ангажоване су још две фирме са циљем да се уради што већи број путних праваца до краја грађевинске сезоне.

Повезане Вести

Прочитај све вести